Velkommen til “Den gamle dame på 4.” —  17 kapitler, der blev til under Covid-19 lock-down . 

Out-of focus picture made from several images featuring a street sign with the name Errindlev on the website A Better Version

Errindlev tur-retur

...9:26 Nørreport station, regionaltoget til Rødby Færge kører næsten tøvende ind på perronen.

Klik og læs resten af historien.

Street view of Guldbergsgade from above with three women passing by on the website A Better Version

Guldbergsgade

I 1984 flyttede jeg ind i et baghus i Guldbergsgade i en lejlighed, der dengang kostede hele 724 kr. om måneden.

Klik og læs videre.

Enkeltbillet til Delhi

Så langt øjet rækker står tynde brune letpåklædte mænd klinet tæt sammen i en flimrende sol. Det er fugtigt og meget meget varmt, og de råber alle sammen og slår og vifter med deres arme, mens de skriger med opspilede øjne: kuli, kuli.

Breve fra Bjarne #1

...forstår du hvad jeg mener? Her har jeg gået rundt og bildt mig ind, Israel var lige om hjørnet, og så får jeg et brev 16 dage efter det er skrevet, og 7 dage efter det er poststemplet – luftpost naturligvis…

Klik og Læs mere om Bjarnes ret enestående biograftur.

At blive kunstner

...og i indbakken lå en mail fra Central Saint Martins, som jeg åbnede med bævende hjerte.

Klik og se billeder fra to fantastiske år.

Cancer klippet

...jeg havde også set, hvordan Walter White i et af de første afsnit af Breaking Bad stod under bruseren og så hårtotter løsne sig, dale ned på flisegulvet og forsvinde for altid ned gennem risten. Og det virkede så trist, at jeg ikke lige havde lyst til at stå i samme situation.

Jul på en øde ø

Dykkerbåden satte mig af i morges på denne lille bitte helt øde ø. Der er kun mig. Og mine forsyninger. Og det telt, jeg lånte af en af de andre dykkere. Der er sikkert alle mulige krybdyr og insekter, men det eneste menneske er mig. Båden samler mig op om tre dage.

Klik og læs resten af historien.

Scary øjeblikke

...hører med i min eksklusive samling af scary øjeblikke, som ikke ubetinget er dårlige momenter, i og med at jeg er sluppet helskindet fra dem, og at de formår at forlene livet med en vis sødme. Der er noget yin og yang over det.

Klik og læs resten af historien.

Pencil sketch, black and white, of a selfportrait of Bjarne Hermansen on the website A Better Version

Breve fra Bjarne #2

"...så jeg tænkte, at jeg kunne tage mig selv med i biografen og forestille mig, at det var dig, jeg havde med."

Med solen i ryggen

København ligger 7.-8.000 km mod vest, vi regner med at ankomme om en måneds tid. Vi skal gennem Pakistan, Afghanistan, Iran, Tyrkiet, Bulgarien, det daværende Jugoslavien, Østrig og op gennem Tyskland til Danmark.

Klik og læs resten af historien.

Flugten fra paradis

Jeg var engang hjemmegående husmor i paradis, hvor jeg boede med min kæreste i den lille mexicanske by Tulum. I løbet af ingen tid forvandlede mit liv sig til en lille forsnævret boble, hvor jeg så på fra sidelinjen, mens alle andre passede deres mere eller mindre interessante liv ude i virkeligheden.

Klik og læs resten af historien.

Climb every mountain

Et zen kloster i det sydlige Frankrig. Min kæreste kunne ikke få sommerferie samtidig med min, og jeg besluttede at bruge mine feriedage på at se på klosterlivet, som jeg fandt fascinerende. Måske fordi det virker så hemmelighedsfuldt? Ren og skær nyfigenhed måske?

Klik og læs resten af historien.

Breve fra Bjarne #3

...jeg synes altid, det er mig, der skriver fra Glostrup og dig, der skriver fra alle mulige spændende steder i verden, og man kan godt blive lidt misundelig engang imellem.

Klik videre og læs hele brevet.

Flowers in your hair

Men i guds eget land eksisterede ingen regler for, hvordan du skulle gøre noget som helst, du havde ret og pligt til at genopfinde hele verden. Luften sydede af overskud og overgivenhed. Det var som om, at hele det amerikanske samfund var blevet forført af hippiernes begejstring og optimisme og ”new explanations” fra sangen ”If you’re going to San Francisco”.

Klik og læs resten af historien.

Den røde dagbog

Min dagbog handler også om de koncerter, som jeg og min veninde Birgitte snød os ind til, mens vi gik i realen på Lykkebo skole i Valby. Vi var aktive især i 1970 og 1971, hvor vi var til mere end 23 koncerter. Og det var bare dem, jeg skrev ned.

Klik og læs resten af historien.

There are places


There are places I remember all my life
Though some have changed
Some forever, not for better
Some have gone and some remain

All these places have their moments
Of lovers and friends I still can recall
Some are dead and some are living
In my life I loved them all

Klik og læs alle historierne her.

Drømmen før daggry

Jeg er nu lidt tilbage ved templet. Kontormiljøet fader langsomt over i templet. Jeg går mod nogle trapper, hvor jeg kan sidde og kigge ud over dalen. Min bror går forbi. Jeg så ham før i kontormiljøet, hvor han var blevet mere cool. Han prøvede at imponere dem, han sad over for: Jeg er så et-eller-andet-fantastisk, men de var ligeglade, og han stoppede. Nu går han forbi med en mand i hånden.

Klik og læs resten af historien.

account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom