Roser er røde

Blomster. Engang fyldte jeg en sketch-bog med forskellige blomster. Mange roser. Tegninger, af fjer, sort-hvide, i farver. Mono-type tryk, blyant på transparent papir, collager. Da jeg havde udforsket materialer, dekonstruerede jeg en blomst. De grønne blade, kronbladene, en stilk, rødderne. Det var ikke fordi, jeg tegnede pæne naturtro blomster som i botanik bøgerne, jeg prøvede på at forstå, hvad det var, jeg havde med at gøre. Og til sidst endte jeg med at tegne rødder. Måske gav jeg op over for blomsters skønhed, men i hvert fald tegnede jeg større og større rodnet. 

Jeg brugte motivet i to store malerier på min afgangsudstilling fra Central Saint Martins. Begge havde et grafisk udtryk, og det ene var perifert beslægtet med Andy Warhols blomsterserie fra 1970, men havde en slags hak i øverste højre hjørne, der viste et underliggende lag maling. Til ferniseringen stod jeg diskret i baggrunden og overhørte en af universitetets lærere udlægge det som følger: rodnettet skulle være det kaotiske og overvældende internet, og det lille hak er os, der forsigtigt kigger ud gennem al kaoset. Jeg husker ikke, at selve blomsten havde en symbolsk betydning. Jeg solgte et af malerierne på selve udstillingen, og det andet fulgte senere.

Acrylic painting with a pink flower on a black background on the website A Better Version

Flower #1

Motivet er beslægtet til en vis grad med Warhols blomster og har et hak i øverste hjørne, der viser det underliggende lag maling. Og med et altdominerende rodnet sat ind i den grafiske repræsentation af blomsten. Akryl og marker pen på 24 x 30 x 1,8 cm lærred.

Unique, 2.500 DKK / 350 Euro

Acrylic painting with a grey background with root like structure in black and a beige star like flower on the website A Better Version

Flower #2

Måske er det en marguerit, der har stået model til motivet, en grafisk repræsentation af en blomst med en stjerneagtig krans af kronblade og med et hak, der viser det underliggende lag maling. Rodnettet indrammer her motivet. Akryl og marker pen på 24 x 30 x 1,8 cm lærred.

Unique, 2.500 DKK / 350 Euro

Acrylic painting, yellow background, root like black lines and heavy black circle like a rose on the website A Better Version

Flower #3

Dette er en rose. En slags basisform, der viser en grafisk repræsentation af en rose. Rodnettet indrammer blomsten, der er tegnet op med tyk olie-stick. Da den er olie-baseret, tager det omkring en måned, før det er knastørt. Men det kan sagtens sendes før den tid. Akryl, marker pen og olie-stick på 24 x 30 x 1,8 cm lærred.

Unique, 2.500 DKK / 350 Euro

Vil du købe et af værkerne?​

Send en mail til abvartshop@gmail.com

Når du køber et print eller et maleri på www.abetterversion.dk, er det som i internettets allerførste ungdom, hvor man sendte en mail til en webshop og havde en korrespondance om betaling og levering. Men det er nemt. 🙂 Du starter med at sende mig en mail, og jeg skriver tilbage med præcis information om det videre forløb.

Hvis du vil se en detaljeret beskrivelse, klik her

Jeg sender dig en mail og skriver blandt andet, hvornår du kan forvente at modtage det. Check  venligst Vilkår og betingelser og Cookie- og persondatapolitik for at handle med kunstbutikken.

account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom